Suojaa silmäsi keväthangilta

Mikäli silmät joutuvat pitkäaikaisesti altistumaan UV-säteilylle, on suuri riski kaihin kehittymiselle. Silmien suojaaminen auringolta ei pitäisi olla pelkästään kesään rajoittuva toimenpide. Auringon UV-säteily voi vaurioittaa myös talvella silmiä ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa lumisokeuden.

Tämän voi välttää suojaamalla silmät laadukkailla aurinkolaseilla myös talvipakkasten aikaan. Axonprofil tarjoaa tyylikkäitä aurinkolaseja silmien suojaamiseksi.

UV-suojatut aurinkolasit

Kuten mainittu, silmät ovat alttiita auringon ultraviolettisäteilylle. Hyvät aurinkolasit suojaavat silmiä auringon häikäisyltä sekä haitallisilta säteiltä ja helpottavat näkemistä myös kirkkaalla säällä. Riittävä UV-suojaus löytyy aurinkolaseista, joissa on merkintä UV 100 % tai UV 400. Nämä merkinnät tarkoittavat, että lasit suodattavat UV-säteilyn kokonaan.

Sporttiaurinkolasit

Urheilijoille suunnatut, kaarevat ja istuvat sporttilasit ovat kehittyneet viime vuosina erittäin paljon. Sporttiaurinkolasit on mahdollista saada silmälasiliikkeistä myös omilla voimakkuuksilla, joten tämä on myös huonomman näön omaaville erittäin hyvä vaihtoehto. Kaarevuutensa ja istuvuutensa ansiosta sporttiaurinkolasit suojaavat käyttäjää hyvin myös lumisokeudelta.

Liukuvärjätyt aurinkolasit

Liukuvärjätyiksi aurinkolaseiksi kutsutaan laseja, joissa linssin yläosa on alaosaa tummempi. Tällaiset aurinkolasit toimivat hyvin esimerkiksi kaupunkikäytössä, kun liikutaan sisä- ja ulkotilojen välillä.

Peilipintaiset aurinkolasit

Aurinkolasit peilipinnalla voivat olla usein käyttäjälle tyyliseikka. Ne ovat paitsi trendikkäitä myös todella käytännöllisiä. Peilipintaiset lasit kannattaa valita erityisesti silloin, jos liikkuu talvisin paljon jäällä. Peilipinta läpäisee vähemmän valoa kuin normaali aurinkolasilinssi, joka tarkoittaa, että ne suojaavat silmiä tehokkaammin.